Přeskočit na hlavní obsah

Between two worlds- 9. Kapitola- Pravda


A je to tady.



Dimitri a Wrath nějakým zázrakem, došli do společenské místnosti bez toho aniž, by něco rozbili. Každý se usadil do jednoho křesla, kde obvykle sedávali a mlčeli. Bylo to takové trapné ticho, když neměl ani jeden co říct.
,,Takže…" začal Wrath, promnul si nervózně ruce ,,Proč mluvíš Rusky."
,,To je matčin rodný jazyk a taky tak mluví všichni dhampíři. Když to tak vezmu tak všichni dhampíři musí umět rusky."
,,Proč zrovna rusky?"
,,Protože v Rusku je největší počet Strigojů a taky tam vše začalo. Dalo by se říct, že Rusku je centrem všeho. Morojů tak i dhampírů. Je tam dokonce nejlepší dhampírská škola a to akademii sv. Žěnkova. Nenajdeš tam ani jednoho moroje. Nesmí tam. Dokonce ani královna tam nikdy nebyla. Je to jediné místo, kde jsou dhampírři pravidla. Aspoň tam máme volnost." Řekne a vzpomene si, jaké to tam je. Nikde žádný moroj, který tě považuje za podřadného a neříká ti co máte dělat.
,,Takže něco jako dhampíří místo. "
,,Ano, dalo by se to tak říct. Matka a otec tam studovali a já poté taky."
,,A co tvoji sourozenci?"
,,Ti studovali taky na té akademii, jenomže se poté musel přesunout k sv. Vladimírovi."
,,Proč?"
,,Královský dvůr se kompletně celý stěhoval a rodiče jako královští strážci museli taky."
,,To pro ně muselo být tvrdý, pro tvé sourozence. Museli si kompletně zvyknout na jiná pravidla."
,,To je pravda, aby nevyšli ze cviku, otec je musel trénovat více, než před tím. Po jeho smrti je trénuji já."

,,Moje oči už mám v pohodě." Řekne Wrath a zvedne se z pohovky.
,,Jo. No tak mě se spraví minimálně za několik hodin. Krmil jsem se totiž naposledy před několika měsíci."
,,Mohl jsi říct, včera tu byla jedna z vyvolených, mohl ses nakrmit." Řekne
,,Ne díky, mám ve městě jednu holku, krmíme se navzájem, už od mé proměny."
,,Dobře, ale pokud bys chtěl, tak řekni."
,,Dobrá." Řekne Dimitri a nemotorně vstane z pohovky. Bylo pro něj velice nepříjemné nic nevidět, ale jednoho dne to přijde a on ztratí zrak definitivně, může jenom doufat, aby to bylo až za několik set let. Přeci jenom, jeho otec řekl, že mu je kolem 300 let a stále zrak má, i když už natolik špatný, že musí využívat Braillovo písmo.
,,Pojď." Řekne Wrath, chytl svého syna za zápěstí a někam ho vedl. Dimitri slyšel jak otevřel. ,,Pozor tady jsou schody." Oznámí. Jakmile stoupili do chodby, Dimitri cítil změnu vzduchu a teploty. Bylo tu mnohem chladněji, že v okolních místnostech. Šli po schodech dolů asi několik metrů, když se Wrath zastavil a otevřel další dveře.

Jakmile vstoupili do oné místnosti, tak Dimitriovi do nosu udeřil pach jeho patky, sice už vyprchávající, ale zřetelný.
Wrath zamířil rovnou do koupelny a z šuplíku vytáhl kapky do očí, a s nimi se vrátil k jeho synovi. ,,Tyhle kapky, by ti měli ulehčit hojení očí. Sám je občas používám."
,,Budeš mi to muset udělat ty, já to neudělám."
,,No… víš moc dobře, že k slepotě nemám moc daleko, a myslím si, že kdyby ti to nakapal někdo jiný, bylo by to mnohem lepší… ale nu, co už."

Wrath k němu přistoupil ještě více, Dimitri zaklonil hlavu a pořádně otevřel oči. Sice se Wrath párkrát netrefil, ale Dimitri jednu kapku do každého oka nakonec dostal .

,,Jak dlouho se tu dneska zdržíš."
,,Moc dlouho ne. Chtěl bych se ještě před začátkem tréninku s bratrem nakrmit."
,,Chápu… Takže, se uvidíme zítra?"
,,Jo, asi ano."
,,Odhmotnit se budeš moc až venku. Místnost je vyztužená ocelí."
,,Chápu… Tak se měj."

Jakmile byl Dimitri venku, okamžitě se přemístil do svého pokoje. Dobré znamení bylo, že začal vidět trochu siluety, když zavolal Taše aby přišla dneska, odpověděla mu, že může za dvě hodiny. Tak proto nejdříve šel na trénink s jeho bratrem. Po dvou hodinách se Dimitri vrátil konečně do svého pokoje, když se chystal dát klíče do zámku a chtěl zamknout, ozvalo se za ním
,,Budeš chtít jenom nakrmit? Nebo si semnou tentokrát znovu užiješ?"
,,Ježíši Kriste, Tašo." Poleká se Dimitri.
,,Tak co, užiješ si dneska semnou?"
,,Bylo to jednom jednou Tašo, a víckrát se to nebude opakovat. To jsem ti přece řekl, už několikrát."
,,Škoda, protože to byl nejlepší ocas, který jsem kdy v sobě měla."
Dimitri na to nic neřekl, jenom si sundal kabát, který dostal do Bratrstva. Byl v plné zbroji. Černé kožené kalhoty, černé tričko a kabát, který měl tolik úschoven na nože a hvězdice, že to nebylo ani možné.
,,Tak jo." Řekne Taša, přistoupí k němu, rozepne si blůzu a odhalí tak svůj krk. Dimitri neváhal ani minut a hned se zakousl do měkké krční tepny.
Krev se mu řinula do krku, a tím cítil, jak do něj teče i nová energie. Dneska si vzal krev z krku, jindy to nedělal, ale dneska byla jiná situace, potřeboval hodně krve a kousnutí do zápěstí by trvalo déle.

Dimitri si užíval novou energii, když v tom najednou, někdo zaklepal na jeho dveře a on si okamžitě vzpomněl, že nezamkl. Dokonce nestihl ani silou vůle zamknout. Do jeho pokoje vešla Rose.
,,Dimitri?" řekne a utichne, když spatří jak má svoje tesáky zabořené do Tashiného krku.
,,Pane bože." Řekne Rose a aby nevykřikla zakryla si pusu svou rukou. Dimitri se okamžitě od Taši odtrhne a otočí se k vyděšené Rose.
,,Kriste pane." Řekne Dimitri ,,Roza." Ale ona se najednou rozběhla a utíkala pryč. ,,Tašo, běž domů." Řekne a vydá se okamžitě za Rose. Taša ho poslechla a odhmotnila pryč.
,,Rose, Roza. Stůj." Křikl na ni Dimitri ale ona pořád byla v pohybu. ,,No tak stůj." Křikl a ona se konečně otočila k němu čelem.
,,Co."
,,Nech mi to vysvětlit Roza."
,,Nemusíš mi co vysvětlovat, jsi Moroj, to už jsem pochopila." Řeken a dá se znovu do pohybu.
,,Já nejsem moroj!" a jde za ní ,,Ale nejsem ani dhampír."
Rose se na něj otočila, nechápala to, protože to stejné mu řekla i tehdy.
,,Tak co teda jsi." Zeptala se ho.
Dimitri uslyšel, jako někdo vchází na chodbu, proto rychle přešel k Rose, chytl ji za ramena a společně s ní se odhmotnil do sídla, přesně do jeho pokoje.

Dimitri se nejdříve divil, že dokázal přenést i Rose, protože to nebylo vůbec možné, ale na to rychle zapomněl.
Rose popadala dech, nebylo ji to vůbec příjemné, ale jakmile si uvědomila, že není na chodbě dhampírské budově pro strážce, ta se vyděsila.
,,Roza dýchej."
,,Proboham co jsi zač." řekne a odcházela čím dál více od něj. ,,Proboha."
,,Roza…" snažil se k ní přiblížit, ale ona byla ještě více hysterická. ,,Nepřibližuj se." Řekne, jenom že i když slyšel její splašené srdce, přiblížil se k ní. ,,Co jsi sakra zač." křikla a její hlas byl natolik silný, že její křik byl slyšet až ven a všichni z bratrstva okamžitě zareagovali.
,,Rose uklidni se."
,,Tak co jsi zač."
,,Upír." Řekne rychle.
,,Co?"
,,Něco jako moroj, ale mnohem silnější a ve všech ohledech lepší. Máme jinou kulturu, jiný jazyk… Je to složité." Řekne Dimitri a přiblížil se k ní, podle Rose ale až příliš blízko. Jakmile byl od ní jenom kousíček, udělala něco nemyslitelného, co Dimitri nečekal.
Rose zaútočila a strhla Dimitriovi brýle, to ho zpomalilo.

Rose okamžitě využila situace a vyběhla na chodbu a rozběhla. Byla to dlouhá chodba, Rose běžela, když v tom narazila na Johna, Quina a Bleye.
,,Hej. Co tu…" ani to Quin nedořekl a už mu jednu přeletěla. Ten jakmile dostal pěstí od Rose, se zapotácel a upadl na zem.
John a Bley okamžitě zareagovali a zaútočili na ni, jenomže proti Rose neměli šanci, stejně tak proti Dimitrimu, s kterým trénovali před pár dny.
,,Rose." Řekne Dimitri, který za ní stál. Měl křečovitě zavřené oči, proto se pohyboval po sluchu.
,,Lhal jsi, všem na akademii a mě."
,,Rose, prosím tě."

Šlo slyšet jak někdo utíká po schodech na horu přímo k nim a na vrchu přímo před Rose se objevili Tohrment a Phury společně s Vishousem a Holywoodem- Rheg.
Rose se na ně otočila a vytřeštila oči. Začal boj, Rose se s nimi pokoušela bít, ale ani ne po deseti sekundách přišel na chodbu Wrath.
,,Dost." Zaburácel jeho hlas a všichni okamžitě přestali. ,,To už stačí." Řekne a zkříží ruce na prsou. ,,Co se tu ksakru děje, vysvětlete to… Kdo za to může."
,,Já." Řekne Dimitri, se stále zavřenýma očima.
,,Kde máš brýle." Zeptal se ho nejdříve Wrath a poté se podíval na válející kluky na zemi.
,,Rozbitý."
,,A předpokládám, že i tvoje oči." A Dimitri jenom přikývl na souhlas. ,,Běžte do společenské místnosti. Kluci pomozte jim." Řekne a ukáže na trojici, která se válela na zemi a následně pro něco odejde.
Quin byl v klubíčku a držel se za svoje koule, do kterých je Rose kopla. John, už seděl a na hlavě se mu dělala velký modrák s boulí a Bley si držel u nosu ruku, ze kterého mu tekl proud krve. Kluci jim pomohli vstát a společně šli do společenské místnosti.
Vishous přešel k Dimitriovi, položil mu ruku na rameno ,,Tak pojď bratře." Řekne Vishous a Rose překvapilo jak ho nazval ,,Bratře?" řekla si v duchu.
Rose udělala krok do zadu, aby se od nich vzdálila, ale narazila do silného mužského těla.
,,Někam se chystáš?" řekl hlas, Rose se otočila k protivníkovi, ale jakmile mu pohlédla do na tvář, bylo div, že nevykřikla. Muž stojící před ní, měl jizvu přes celý obličej a vypadal, jako se právě chystal někoho zabít.
,,Zsadiste." Ozval se Dimitriův hlas. ,,Byl bys tak laskav a vzal Rose dolů za klukama?"
,,Jasně… Co sis udělal zase s očima. Není to dneska po druhé?"

Zsadist vzal Rose za loket a přinutil ji aby je následovala...


Pokračování příště...
Omlouvám se, že jsem vám to semka nedalal dříve, ale nějak proti mě protestoval počítač a nechtěl vůbec spolupracovat. Možná to bude tím, že jsem stahovala Watch Dogs 2. :D :D :D

Komentáře

Mohlo by Vás taky zajímat

Obyčejní Neobyčejní 17. Kapitola-Tohle je můj život, můj domov moje všechno

  Omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale všechno má svůj čas. Stejně jako čas potřebovala tato kapitolka. 

Obyčejní Neobyčejní 2. část- 1.Kapitola

AIDEN

Obyčejní Neobyčejní 1. Kapitola

  Tuhle povídku mám v hlavě už strašně dlouho, dokonce ji mám i napsanou na papíře, ale jen na papíře. 3x přepisovanou a několikrát i zapomenutou. Teď jsem se ale odhodlala, a řekla si, že je zase čas se zamilovat do ,,ruského BOHA Belikova" - zase Zatím berte úvodní obrázek jako provizorní- děkuji  Tak snad si tuto povídku užijete.  Další FanFikce na téma VA je tu.