Přeskočit na hlavní obsah

Between two worlds- 33. Kapitola- První shromáždění



Pro všechny, kteří zítra směřují na popravu do školy :D :D Samozřejmě i pro všechny ostatní.




Hodinu po ukončení prvního jídla, se všichni začali shromažďovat venku a nasedat do aut, které je následně odváželi k Velké knihovně. Ne nadarmo se, ji říkala Velká knihovna, v této budově jsou shromážděny všechny historické knihy. Bezduší ale o ně nemají zájem, naštěstí, kdyby jenom tušili, jaké bohatství se v nich skrývá, okamžitě by ji vyplenili. Wrath se domnívá, že je Strvořitelka chrání nějaký druhem kouzla, a nikdo kdo není upírské krve, se knih nemůže dotknout.

Glymera byla už ve vnitř, byli oblečeni do svých nejhezčích šatů a na sobě nosily nejdražší šperky. Každého z nich, zdobil aspoň jeden rubín. Mohutní válečníci vystoupili z aut a byli připraveni na cokoliv. Dalo by se očekávat, že si na sebe vezmou kvádra, ale oni ne. Byli v plné zbroji, skládající z kožených kalhot, černého trika, a kožené bundy. Okolo hrudi 2 ze čtyř dýk a různé střelné a vrhací zbraně.

Královna, obklopena svými strážci vešla společně s Královskou radou do velké knihovny. Strážci začali zaujímat svoje postavená okolo obrovského stolu uprostřed místnosti, kterou lemovaly obrovské sloupy knih, obrazů a oken. Nikdo však nesměl věnovat pozornost působivému interiéru.
Glimera svého krále pozdravila hlubokou úklonou, stejně tak i velice respektované Bratrstvo černé dýky. Wrath zaujal místo na jedné straně stolu, po levém boku měl své bratry a po pravém glymeru,hned. Naproti němu byla královna a po obou bocích měla jednoho zástupce s každé královské rodiny.
Strážci zaujali místo po obvodu knihovny a někteří byli umístěni venku, aby hlídali jejich královnu. Bratři měli také rozmístěny své vojáky, ti měli za úkol zase hlídat svého krále. Celé sezení bylo rozmístěno na dva tábory upíry a moroje.

Wrath a Taťána se usadili jako první a byli následování glymerou a královskou radou. Wrath se svoje oči upřel na svoji shellan, která byla jedna z těch strážců, kteří se pohybovali okolo jejich stolu, připravení na jakýkoliv útok a na ochranu královny. Beth by všach neochránila královnu, ale svého krále.
Wrath se dlouze nadechl a tím se v místnosti teplota vzduchu snížila o pár stupňů.
,,Královno Tatiáno, rád bych vás jménem našeho krále a národa, přivítal ve Velké knihovně." Řekne jeden z členů glymery.
,,Děkuji."
,,Důvod této schůze je velice prostý, oba naše druhy sužují nepřátelé. U vás to jsou strigojové a naši nepřátelé bezduší. Bohužel se stalo, že oba naši nepřátelé se spojili a utvořili tak mocnou organizaci, která proti nám zbrojí. Proto se rozhodlo, že spojíme naše síly."

A od té doby žádný dhampír neposlouchal. Žvásty, žvásty a žvásty. Dokonce i Bratrstvo měla namále, Wrath však poslouchal a do debat se musel zapojovat.
Rhage si podepřel na chvilku hlavou rukou a zavřel oči, za chvilku mu hlava padala. Beth k němu přešla a trochu do něj drcla. Bylo div, že nevyletět z kůže.
Bratrstvo se mohlo potrhat smíchy. V tu dobu si ji konečně všimla glimera. Nový členové, nevěděli kdo to je, ale ti starší okamžitě věděli, Beth však za královnu plně nebyla, takže nijak nereagovali.

Wrath po 3 hodinách tlachání o úplných hovnech, přestal mít trpělivost. Bedlivě pozoroval strážce, kteří totiž stáli a kroužili okolo. Byli unavení a u některých to vypadalo, že ztratí vědomí.
,,Tak to by stačilo." Přehlušil všechny Wrathův hlas. ,,Za čtyři a půl hodiny jsme nic nevyřešili. Pořád tu žvaníme o tom samém. Vy nám nechce poskytnou dhapíry, ale chcete po nás, aby vám moje Bratrstvo propůjčilo sílu. Moji lidé by byli bez ochrany. Podle informací, které mi byly poskytnuty, jsem zjistil, že královské rodiny jsou neustále pod ochranou bariéry, která je podle vaších slov téměř nedobytná. Zato rodiny, kteří žijí mimo bariéru, mimo váš královský dvůr a jiná zabezpečená města, nemají svoje strážce."
,,Protože dhampírů je málo, vaše výsosti."
,,Proto jim odepíráte jejich práva?" vložil se do toho Tohrmetn. Všichni dhampíři nyní zpozorněli. ,,Stačilo by, kdyby jste vy královští neměli tolik strážců… a že necháváte bojovat ženy je od vás odporné… u nás jsou ženy vším…"
,,Naše ženy jsou mnohdy lepšími bojovnicemi než samotní muži… vezměte si třeba tady strážkyni Blikovou… jejím úkolem je chránit rodinu královny Tatiány a popřípadě za ni i položit život, svoji loajalitu už více jak jednou dokázala." Řekne muž zastupující rodinu Tarusov.
,,Moje strážkyně mě před skončením prázdnin ochránila před útokem Viktora Daškova… Je stejně stará jako já." Řekne zástupkyně rodiny Dragomírových.

,,její budoucí strážkyně je Rose otče." Řekne mu potichu Dimitri ve staré řeči a Wrath jenom chápavě přikývl.
Poté bylo chvíli ticho…
,,dobrá… tohle můžeme řešit i zítra, pokud mě omluvíte, já a moje bratři máme spousty jiné práce, než jenom tlachání nad něčím… co stejně nedokážete pochopit…. Zítřejší schůze se bude konat až v pozdějších hodinách, po druhém jídle." Oznámí a následně vstane z od stolu a společně s bratry se přesunul k autům.

Avšak ještě než stačili nastoupit do aut, něco se zlomilo.
,,Není tu najednou moc velké ticho?" zeptal se všech Rhage. Všichni automaticky sahali po svých zbraních. Přímo včas, z lesů o kolo se ozval křik, který pocházel z úst jednoho ze strážců. Následně se z lesů vyřítili strigojové a bezduší zároveň. Bratrstvo se dalo okamžitě do práce, společně s nimi i strážci. Velice dobře spolupracovali, strážci útočili na strigojea bratři se staralo o bezduché. Wrath ucítil jak je něco v nepořádku, svýma nefungujícíma očima vyhledal Beth. Jakmile ji uviděl zpanikařil, okolo sebe měla asi dva tři strigoje, kroužili okolo ní, když jeden na ní zaútočil, ladně ho poslala zemi a následně zabodla kůl do jeho srdce, druhý ji však překvapil a zabořil svoje tesáky do ramene. Wrath ze sebe vydal hrozivý řev. Než však stačil něco udělat, Beth to vyřešila za něj. Její rudá energie strigoje roztrhala na cucky a stejný proces udělala i s tím třetí.

Křik se ozval z druhého konce pozemku, několik bezduchých totiž zaútočilo na královské rodiny morojů. Bratrstvo okamžitě zpozorovalo, i když nejradši by je v tom nechalo, tak se odhmotnili a začali bojovat s bezduchými, kteří na ně zaútočili. Jeden z bezduchých těl zaútočit i na královnu, avšak Wrath po něm vrhl několik shurikenů, tím upoutal jeho pozornost, následně mu elegantně vrazil jeho černou dýku do hrudi.

Před očima královských se bezduchý proměnil v prach.
Bylo po všem, všichni strihojové a bezduší byli mrtví. Wrath zvedl dýku a bojovně zařval, všichni bratři se k němu přidali.
,,Možná jsem král, ale se svými bratry bojuji a za svůj lid bych položil život." Řekne jim. Všichni královští byli ohromeni, nejen že jim zachránil jejich zadek král upírů, on jim právě ukázal, že oni sami, by nikdy nepřežili.

,,Máte naši plnou pozornost vaše výsosti." Řekne královna, která se krčela v kruhu svých poddaných.


Pokračování příště...

Komentáře

Mohlo by Vás taky zajímat

Obyčejní Neobyčejní 17. Kapitola-Tohle je můj život, můj domov moje všechno

  Omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale všechno má svůj čas. Stejně jako čas potřebovala tato kapitolka. 

Obyčejní Neobyčejní 2. část- 1.Kapitola

AIDEN

Obyčejní Neobyčejní 1. Kapitola

  Tuhle povídku mám v hlavě už strašně dlouho, dokonce ji mám i napsanou na papíře, ale jen na papíře. 3x přepisovanou a několikrát i zapomenutou. Teď jsem se ale odhodlala, a řekla si, že je zase čas se zamilovat do ,,ruského BOHA Belikova" - zase Zatím berte úvodní obrázek jako provizorní- děkuji  Tak snad si tuto povídku užijete.  Další FanFikce na téma VA je tu.