Přeskočit na hlavní obsah

(Ne)Mrtví 11. Kapitola



Tady je další kapitolka (Ne)Mrtvých, pěkné čtení :D :D :D





Dimitri Po
To se mi jenom zdá, nejenom že mě před hodinou přepadla v mém pokoji a málem mě zabila, ale nyní taky vím, že její kámoš Joe, je Moroj a taky mu vyhrožovala rodinou. Vypadá to, že spolu spolupracují už roky.
,,To nic kámo, jestli ti taky vyhrožovala rodinou, tak to znamená, že tě vážně potřebuje nebo má nějaký mnohem lepší důvod." No to se mi vážně ulevilo ,,Nikdy by nikomu než strigojovi neublížila, asi"
Přechází z místnosti do místnosti, jako by snažila přesně tahle najít nějakou odpověď, byla jako nervózní kočka.
,,Já se na to mohu vysrat" zakřičí najednou.
Oba dva jsme se na ni podívali.
,,Tak co zjistila si něco?"
,, To bych asi nenadávala" řekne, je naštvaná.
,,Tak tu přestaň chodit jako tygr v kleci a běž se poradit s Xandrem nebo Ivanem. Ty by ti mohli pomoc, obzvláště Xander, jíte pořád spolu ne" můj obličej by právě zeď řekl tak milion věcí. Překvapení, zmatení, podráždění a x dalších.
,,Joe, musíš schovat všechny moje vzorky, radši je zlikviduj" řekne. Jaký vzorky.
,,To nejde, víš jak to cenný, tvoje krev je tak vzácná že to prostě nejde"
Najednou ho chytne za límec jeho pláště a má ty svoje rudé oči, vypadala hodně děsivě.
,,Tak poslouchej, jestli sem Victor nakráčí, a jenom malý vlas tě se mnou bude spojovat, tak jsme oba dva ve velké průseru" vypadala hodně naštvaně. ,,Eliminuje každou hrozbu, jenom aby se dostal k té zatracené knize. Jakmile mu ji předám tak my dá co mi vzal, a potom mě nechá odejít"
,,Víš to jistě?" odmlčí se ,,Víš to jistě, že ti ho vydá a nechá tě tak v klidu odejít, Marie, už chybí jenom trochu aby se ta protilátka vyvinula, jakmile ti ji v pravím do žíly, z tebe bude na rok dhampírka a na tebe nebude moct, ani na to nebudeš potřebovat knihu, jak bylo poprvé v plánu a s tím jste k tomu potřebovali někoho kdo ovládá Ether a jak vím tak poslední kdo ovládal plně Ether, byla tvoje svěřenkyně, která je už dvě stě let mrtvá. Není to tak?" očividně se ji vůbec nebál, v klidu s ní hovořil
,,Jo je" Odpoví mu, ona ho pustí ale pořád s červeno černýma očima
,,To jsem rád, že to chápeš. Vím, že je to těžký, ale prostě to musím dokončit, nebo chceš, aby Pavel zemřel?"
,,Obávám se, že ta látka nebude dostatečně silná. Jak jsi před tím řekl, ta látka musí být napumpováná Etherem a v této době je Etheru strašně málo. Fungovala jenom rok, je nemožné, aby to fungovalo stejně." Řekne.
Byl jsem naprosto zmatený, jo o Etheru něco málo vím, dokonce vím, kdo ho ovládá ale jinak, jak se používá a podobné věci, tak nevím vůbec nic, ale ona vypadá, že toho ví hodně.
,,Kdo je Pavel" zeptám se jich, oba dva se na mě podívali tím pohledem jako vím o čem mluvíš, ale nemohu ti to říct. Ani jeden mi nechtěl odpovědět, jak typické. Tady mi nikdo neodpovídá.
,,To… To je můj syn" řekne Rose a já vykulím oči. Ona má syna, cože, já myslel, že je na půl mrtvá.
,,Jak je to možné" zeptám se jich znovu. A znovu ten obličej když něco skrývají.
,,To není tvoje věc" odsekne mě, jo taky mě nemá v lásce.
,,Znič to Joe"
,,Nemohu Marie, pracovali jsme na tom přes sedm let, všechen ten výzkum té látky by přišel vniveč, nechtěli jste tohle s Nicolajem, aby vyrostl, aby byl dospělým a rozhodovat se. Zničením té protilátky se to neuskuteční, jakmile dostanete knihu a my zničíme protilátku tak se k tomu léku nikdy nedostaneš, i kdyby si prosila sebe více, tak tu knihu nikdy nedostaneš, chápeš to." Začínal jsem to pomalu chápat.
,,O co tu vlastně jde"
Rose se ke mně otočila a měla smutek v očích.
,,V té knize, ta která je na Academii sv. Vladimíraje, je obsah přípravy na látku, která umožňuje Immortui stárnout, ta látka vydrží v naších tělech jenom 365 dní, neboli jeden rok. Díky tomu mohl Pavel normálně růst, jenom že, těch látek bylo málo, přesně jich bylo deset, jakmile se Victor dozvěděl, že tu látku máme tak mi vzal syna a chtěl, abych mu výměnou za syna, dala tu látku. Jenom že už jsme žádnou neměli. Donutil mě, abych našla tu knihu, trvalo to hodně dlouho, než jsem ji vůbec našla. Teď chce Victor knihu, aby získal tu látku a mě slíbil, že pustí Pavla. Proto to dělám Dimitri, jenom chci svého syna zpět, on je to jediné co mi po mém manželovi zbylo."
,,K čemu mu ta látka bude, já myslel že Immortui se stáváte kvůli nesmrtelnosti" řeku a dívám se na ni šokovaně, protože tohle jsem vůbec nečekal, takže má syna, kterého unesli a ona ho chce zachránit. No to jsem nečekal.
,,Nejde o to, že chce zestárnout, ta látka bez nabytí Eteru je k ničemu, funguje jenom pár hodin, proto ji chce. Immortuji jde zabít jenom dvěma způsoby, buď setnutím
hlavy, nebo spálením. Ta látka, rozproudí naši krev, srdce a všechny orgány budou fungovat 4x tak rychleji, bude fungovat jako kdybychom zase žil. Victor chce využít tu látku a pozabíjet celou radu, potom by nebyl nikdo, kdo by mu bránil, aby si vzal svět."
,,Tak to je zlé" řekne Joe a povídá se na mě a na Marii, která byla hodně rozrušena, její oči byly rudé a prahly po krvi.
,,A ta vaše rada je jako co" zeptám se, abych v tom měl jasno.
,,No je to něco jako vaše, akorát bez královny. Každý člen rady vlastní několik set svých lidí, ti se potom dělí do jednotlivých oblastí. Třeba Xander, je nejvyššího postavení u svého pána a vlastní tak téměř polovinu Ameriky, já jsem hned pod ním a ještě dva Immortui, kteří jsou stejně postavení. My máme na starost jednotlivá území, moje je Montana státy severní a jížní Dacota. Naštěstí tam moc Immortuji není.

Všechno je to příliš složité a kdybych ti to musela všechno vysvětlovat, zabralo by to několik hodin, ale ty se teď musíš vrátit na Academii a udělat tu věc, na které jsme se dohodli jasný" řekne mi a já jenom přikývnu, vlastně jsem měl plno otázek, ohledně tohoto všeho. Bylo toho na mě nějak moc, ale jak ona řekla, musím se vrátit zpět na Academii. Už se těším, až to budu mít pokoj, od ní hlavně, ale něco mi říká, že se ji jenom tak nezbavím...

Pokračování příště.....
Prosím o komentíky :D :D :D

Komentáře

Mohlo by Vás taky zajímat

Obyčejní Neobyčejní 17. Kapitola-Tohle je můj život, můj domov moje všechno

  Omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale všechno má svůj čas. Stejně jako čas potřebovala tato kapitolka. 

Obyčejní Neobyčejní 2. část- 1.Kapitola

AIDEN

Obyčejní Neobyčejní 1. Kapitola

  Tuhle povídku mám v hlavě už strašně dlouho, dokonce ji mám i napsanou na papíře, ale jen na papíře. 3x přepisovanou a několikrát i zapomenutou. Teď jsem se ale odhodlala, a řekla si, že je zase čas se zamilovat do ,,ruského BOHA Belikova" - zase Zatím berte úvodní obrázek jako provizorní- děkuji  Tak snad si tuto povídku užijete.  Další FanFikce na téma VA je tu.