Přeskočit na hlavní obsah

(Ne)Mrtví 30. Kapitola


,,Běžte do svého pokoje princezno, Rose vám přivedu k vám, aby vám to všechno mohla vysvětlit." Řeknu, poslechla mě a odešla. Sledoval jsem, jak se vzdaluje, a když zabočila za roh a neviděl jsem ji, tak jsem se otočil a šel k Rose.


Ležela na posteli zabalená do peřin, když jsem vstoupil, vzhlédla a usmála se na mě. Úsměv ji ale na tváři moc dlouho nezůstal, když uviděla moji tvář, zvážněla.
,,Dimitri, co se děje." Zeptala se a s přikrývkou kolem těla se postavila.
,,Je to jak sis myslela, princezna četla deník a chtěla vysvětlení, jak to že ta strážkyně na fotografii je stejná jako ty. Její morojský mozek si dal všechno dohromady a vydedukoval s toho že jsi strigoj."
,,Co jsi ji řekl."
,,Že žádný strigoj nejsi." Řeknu a sednu si k ní na postel. ,,Poslal jsem ji do jejího pokoje, a slíbil, že ji to přijdeš vysvětlit."
,,Dobře." Řekne Rose, zvedne se z postele a začne ze zemně sbírat svoje oblečení.


Rose Po.


Dimitri mě zavedl do k princezně ke dveřím, já se na něj podívala a on pochopil že má počkat venku.


Dimitri mě zavedl do k princezně. Lissa seděla v křesle a neustále hleděla na ten deník. Když mi řekl o tom, že semnou chce princezna mluvit, tak mě to trochu vyděsilo, přeci jenom myslela si, že jsem strigoj a to je trochu znepokojující.

,,Princezno, prý jste se mnou chtěla mluvit." Řeknu a vstoupím při tom do jejího pokoje. Byl krásně zařízený. Naproti mně stála u zdi uprostřed velká postel, vpravo byl větší gauč a naproti němu u okna zase velký stůl s počítačem. Celý pokoj byl vymalovaný do bíle a společně s ním byl sladěný nábytek.
Poté tu byla ještě malá koupelna a šatník, ve kterém moc oblečení nebylo, na to že je princezna.

Lissa nic neřekla, jenom tam tak seděla a při tom se dívala na obrázek mě a Vasilissi.
,,Jak je možně, že žena na obrázku, je stejná jako vy. Strážkyně." Řekne a konečně se na mě podívala. ,,Není možné, aby jste to nebyla vy, ale nejde, abyste to byla vy. Protože jinak by jste, musela být strigoj, ale strážce Belikov mi to už vyvrátil, a taky kdyby jste byla strigoj, tak vaše tělo by shořelo na slunci." Řekne a při tom se podívám z okna, světlo pronikalo do pokoje a dělalo místnost ještě světlejší.

,,Ne princezno. Ujišťuji vás, že strigoj doopravdy nejsem." Řeknu ji a vstoupím od světla, a ukáži ji, že se moje kůže nepálí. ,, Ale nejsem ani dhampír, ani moroj a natož tak člověk." Řeknu. Lissa se na mě neustále dívala. ,,A ano, ta dívka na fotografii jsem doopravdy já. Jenom v jiné době."

,,V deníku se píše, že jste v roce 1801 zemřela."
,,Ano, ale zároveň i ne.
Byla jsem proměněna do bytosti vašemu druhu neznámé. Naše pravidla zakazují se stýkat s někým jiným než je náš druh. Žijeme, jak dlouho nám to řád dovolí, zůstáváme mladí, naše kůže a vlasy jsou bílé jako čerstvě napadený sníh a naše oči, jsou neobvykle zelené. V mnoho směrech se velice podobáme strigojům, naše potrava ale není krev, je to mozková tkáň, můžeme pozřít normální jídlo, ale nepřižili bychom na něj.

Naše srdce je pomalejší než to vaše, krev pod kůží se pohybuji pomalu a je tak hustá, že nedokážeme vykrvácet. Stříbro nás nepálí a ani nás nezabije, ale dřevo ano."

,,Jak se nazývá váš druh." Zeptá se
,,Immortui princezno."
,,A co lidi jako jste vy, přivádí sem na akademii strážkyně…"
,,Říkejte mi Rose, říkala mi tak i vaše prababička."
,,Tak co vás sem přivádí Rose."
,,Tahle budova ještě před tím, že ji dobyli dhampíři a morojové sloužila jako jedna ze základen Immortui, dole pod celou akademii jsou chodby, ale jenom jedna chodba vede ke Knize Života, tak kniha tam neustále je. Proto jsem tady."
,,A co je ta Kniha Života zač."
,,Je to kniha, která popisuje vznik naší, a je tam i popis látky, která nás dokáže přeměnit zpět. Ta kniha obsahuje mnohem více informací, než si dokážete představit, není tak jenom vznik naší rasy, ale i morojské a dhampíří. Potřebuji tu knihu dostat za každou cenu."
,,A jakou roli v tom hraji já."
,,Potřebuji vaše kouzlo. V knize je kouzlo, které dokáže zabít všechny strigoje na planetě, ale ta kniha musí být nabyta energii Etheru. Vy knihu nabyjete a jediná vyřknu kouzlo.
,,A co se stane s mým Eterem."
,,Zmizí, a společně s ním i miliarda strigojů prahnoucí po morojské krvi."
,,A co vezme vám."

,,Život…"

:
Pokračování příště...
Prosím o komenty :D :D :D

Komentáře

Mohlo by Vás taky zajímat

Obyčejní Neobyčejní 17. Kapitola-Tohle je můj život, můj domov moje všechno

  Omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale všechno má svůj čas. Stejně jako čas potřebovala tato kapitolka. 

Obyčejní Neobyčejní 2. část- 1.Kapitola

AIDEN

Obyčejní Neobyčejní 1. Kapitola

  Tuhle povídku mám v hlavě už strašně dlouho, dokonce ji mám i napsanou na papíře, ale jen na papíře. 3x přepisovanou a několikrát i zapomenutou. Teď jsem se ale odhodlala, a řekla si, že je zase čas se zamilovat do ,,ruského BOHA Belikova" - zase Zatím berte úvodní obrázek jako provizorní- děkuji  Tak snad si tuto povídku užijete.  Další FanFikce na téma VA je tu.