Přeskočit na hlavní obsah

PSYCHO- PASS (サイコパス )

Psycho-Pass

Počet dílů: 22
V japonském názvů: サイコパス
Věkové omezení: 15+

Začátek vysílání: 12.10.2012
Konec vysílání:22.3.2013
Žánry: Akční, budoucnost, chladné zbraně, detektivní, drama, humanoid,
krev násilí, psychologie, sci-fi, Seinen, Shojo Ai,spiknutí, střelné zbraně, technologie, zákon a pořádek, ze života
Obsah:

Příběh se odehrává v blízké budoucnosti, kde jsou technologie na tak pokročilé úrovni, že je možné okamžitě změřit a vyhodnotit duševní stav člověka, jeho charaktera faktor pravděpodobnosti ke spáchání trestného činu. Tyhle informace měří zařízení zvané psychometr, které má na sobě každý občan a spolu se všude přítomným sledovacím systémem známým jako Sybila, je mu neustále snímána jeho duševní čistota.
Hlavními hrdiny je speciální tým vyšetřovatelů složen z naháněčů - potencionálních zločinců v řadách policie, a vyšetřovatelů. Jak naháněči tak vyšetřovatelé mají k dispozici ultimátní zbraně neboli dominátory, které jsou schopny paralyzovat nebo eliminovat na základě čtení aktuálního koeficientu kriminality jednotlivců. Pokud se vyšetřovateli nezdá jednání naháněče tak může kdykoliv zasáhnout (zabít ho, nebo paralizovat).
Tsunemori Akane byla právě přeřazena do tohoto týmu, a aniž by se dozvěděla nějaké podrobnosti, je hned vyslána do akce...



Osobní hodnocení:
Hlavní postavy jsou nepřirozeně vážné.
Anime se mi velice líbilo a řadím ho mezi mé mehlepší, a už podle názvu je to psyho. Dala bych tomu asi 4 hvězdičky, ale protože tam téměř řešili pořád a ten samý zločin, tak dám 3.
Bylo celkem divé že tam řešili jenom jeden zločin, na to že to má 22 dílů, ano v každém díle se děje něco jiného a pokaždé je tam jinačí mrtvé tělo, ale pořád se vrací k jedné a té samé osobě. Doufala jsem ve větší rozsáhlost děje.
Asi nejvíce mě na tom překvapilo kolik tam stříkalo krve, byla to v některých případech až nechutné, dokonce tolik krve nebylo ani u Shingeki no kyojin což je co říct :D . Takže doporučuji, kdo nemá dobrý žaludek, nejíst při tom :D (I když je to kreslený a někomu to tak hrotné nepřipadá)


Psycho-Pass II
Psycho Pass II.
Počet dílů: 11
V japonštině: サイコパス 2
Omezení: 15+

!!!!!Pozor Spoiler!!!!!
Obsah:
Potom co se Tsunemori Akane dozvěděla pravdu o systému Sybyla (že je složena z tisíců mozků mrtvích lidí), tak se rozhodla akceptovat a veřit v oboje- lidsto i spravedlnost. Stala se součástí nové policejní sekce a do svého živata zařadila nekonečné chytání kriminálníků. Ale vůbec netuší, že se za chvilku střetne z monstem, který chystá odstranit základní systém. Její povinností je, aby se tohle nestalo

Osobní hodnocení:
Je to asi stejně jako u předchozí série, bylo to velice dobré a tentorkrát je menší počet dílů a jenom jeden případ. Takhle to bylo mnohem lepší, ale byla jsem zklamaná z toho že se nevrátil Kougami, ten mi tam docela chyběl. Čekala jsem na něj celou sérii, ale on nic. Ale jinak to byl stejný krvák jako u předchozí, takže bacha na žalutky.












!!!!Pozor spoiler!!!!
Gekijouban Psycho-Pass
Gekijouban Psycho Pass
Počet dílů: 1 (Asi dvou hodinový film)
Omezení: 15+

Celovečení film, který se odehrává 2 roky po druhé sérii Psycho Pass II. Japonská vláda v roku 2116 začne s exportováním bezpilotových dronů se systém Sybyla do problémových zemi, čímž se systém rozšířá po celém světě. Státy Jihovýchodní Ázijské Inie (SEAUn), který je na pokraji občenské války, si tento systém vezme jako experimentální východisko. Výsledky jsou více jak uspokojivé a pobřežnímu městu Shambala Float- kde probíhá test- je mír a bezpečnost. Odpůrci systému (teroristi) se však neminí bez boje vzat a tím přidat do systému, a tak nepozorovaně infiltrují Sybilu s cílem přinavrátit lidstvu svobodu. Jenom že to není tak jak to vypadá
Mladá vyšetřovatelka Akane, je na svoji žádost poslána do SEAUn, aby mohla vyšetřit příma ala Kougami. Kougami se objevil totiž jako vůdce zdejších partyzánů a Akane má za úkol ho přivést zpět do Japonska aby byl předán úřadům a potrestán za svoje zločiny.


Osobní hodnocení:
Konečně jsem se tu dočkala Kougamiho, i když mě chvilkama pětkně sr*l.
Film byl moc pěkný a asi nelepší byl ten konec, no uvidíte sami. Ne jako že bych se těšila na konec né to ne, ale prostě byl super.
No konec posrali tím, jak se vychovávají terosti, dají malému děcku do ruky zbraň a nechají ho střílet na cíl :(




ANIME DOPORUČUJI PRO VŠECHNY, KTERŘÍ MILUJÍ DETEKTIVKY A HODNĚ KRVE :D :D :D

Komentáře

Mohlo by Vás taky zajímat

Obyčejní Neobyčejní 17. Kapitola-Tohle je můj život, můj domov moje všechno

  Omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale všechno má svůj čas. Stejně jako čas potřebovala tato kapitolka. 

Obyčejní Neobyčejní 2. část- 1.Kapitola

AIDEN

Obyčejní Neobyčejní 1. Kapitola

  Tuhle povídku mám v hlavě už strašně dlouho, dokonce ji mám i napsanou na papíře, ale jen na papíře. 3x přepisovanou a několikrát i zapomenutou. Teď jsem se ale odhodlala, a řekla si, že je zase čas se zamilovat do ,,ruského BOHA Belikova" - zase Zatím berte úvodní obrázek jako provizorní- děkuji  Tak snad si tuto povídku užijete.  Další FanFikce na téma VA je tu.